Rapport från, 222 Ramström

En vecka av lumpen har gått. Det glädjande beskedet kom på onsdagsmorgonen. Vi skulle få åka hem till helgen! Efter en vecka av sådant som man inte var van vid och mer eller mindre isolerad på Kungsholmsfort var det skönt att komma hem! Kungsholmsfort har för övrigt varit bemmanat varenda dag i 329 år. Det är världsunikt. Nu planerar man att sälja av stället. Något som skulle sätta stopp för denna unikhet! Det är en mycket vacker ö dit man kan komma som turist för ca 200 kronor om jag inte minns fel. Jag ska inte gå in på några detaljer överhuvudtaget om var vi bor och var vapen förvaras och sådant. Det är attraktiv information. Men det är helt klart speciellt och trevligt med stora kontraster.
 I början var det svårt att veta hur vi skulle bete oss och sådär men enligt vår plutonchef har vi gjort storartade framsteg på enbart fem dagar, men det finns mycket som behöver bättras på också. En gång stod vi uppställda i korridoren inne. Vi fick en minut på oss att förflytta oss ut och ställe upp. Det tog 1 minut och 13 sekunder. Vi fick en minut på oss att springa in igen. Det tog 53 sekunder. Då fick vi en minut på oss att ställa upp ute igen. Det tog 35 sekunder. Vi halverade alltså tiden. Det är bra jobbat på ett par minuter.
 Excerisen är rolig och det ser riktigt snyggt ut när vi gör likadant allihop samtidigt. En eftermiddag marscherade vi minst 50 varv på den stora kajen och uppsamlingsplatsen som kanske är 3 gånger så stor som stortorget i Kalmar. Dessutom regnade det också. Men det var inget som gjorde något.
 Inom försvarsmakten finns det inget tvång på att raka håret. Och jag måste erkänna att det verkligen inte gjorde någonting att jag inte gjorde det heller innan jag åkte. det är inget problem att ha längre hår där man tänker inte på det. Men jag och en logements kamrat bestämde oss för att skaka hand på att vi skulle göra det i helgen så nu är det bara att gå till trimmen och raka av det. Det blir skönt i alla fall. Lite mindre att bära på.
 Det jobbigaste är att vi inte direkt har fått någon fritid. En dag var vi i tjänst i 16 timmar. Det var ganska jobbigt. 6 går vi upp och får inte någon fritid innan 21 vilket är det normalaste. Onsdagar ska vi däremot få sluta 16.30 för att kunna ha möjlighet att se bion som börjar klockan 19 i våran egen bio, kallad Bio Kungsholmen. Nästa film upp är Quantom of Solace. Det är många aktuella och bra filmer som de kommer visa under hösten. Det är dessutom som en riktig biosal man sitter i med sköna säten.
 På morgonen får vi bädda sängarna och raka oss, putsa upp kängorna, städa mm. Vi börjar bli ganska bra på det!
 Det är väldigt mycket intryck vi får och det är svårt att beskriva allt. Jag får heller inte berätta om allt. Till veckan ska jag ansöka om fototillstånd så kan det nog bli lite fina bilder sen. Är det något du undrar över bara fråga. Jag kan svara på det mesta! Förutom vad det finns för trädsorter i parken som det finns anställda som sköter på ön. Snacka om speciell ö. Dessutom finns där sveriges modernaste hundgård byggd 2002. Den är tyvärr inte i bruk längre utan bostad åt pensionerade hundar.
 En sista uppmaning bevara vårt kungsholmen ett fantastiskt ställe som är värt ett besök. Men försök inte besöka mig då får jag utskällningar från mina befäl!

RSS 2.0