Gödeshult igen

Efter en inte så ansträngande halvdag i skolan fick jag hem och vila. Det var riktigt skönt. Efter en stund ringde kusinen och frågade ifall jag kunde komma upp med pumpen igen. Och visst. Så det blev att hämta den hos min farbror och bege sig till Gödeshult. Härligt!
 Det gick nu bra att koppla ihop allt all el fungerade som det skulle. Och det gick bra att sänka ner den i det 20 m djupa hålet. Och den funkade faktiskt. Fast det är något fel på en annan el grej som ska säga stopp eller kör igång till pumpen och hydrofonen så där måste nåt göras.
 Efter det tog jag ut åkgräsklippan och klippte hela gräsmattan medan kusinen var i Lenhovda. Vid halt tio snåret blev det middag. Riktigt skönt var det att få något i magen.
 Båda igår och idag har jag haft något jobbigt i halsen, vet inte vad det är. Och jag kan säga som så att jag känner nu att det lär bli fruktansvärt jobbigt imorgon bitti Morgnarna är värst!

En detaljerad beskrivning!

Hej! Dagen började med att jag vaknade något förvånad till vilken väckninssignal jag hade, aldrig hade jag hört den biten innan. Efter det var det dags att kliva upp för att stänga av telefonen. För att senare inta en god frukost. När jag vaknade kände jag att jag hade ont i halsen och fick tag i ett par halstabletter så småningom som lindrade lite. Skolan började klockan 8.10 där jag efter lite överläggning med lärarna fick dra ner till skolan för att rätta till en övning efter ett antal puckon. Nog sagt om det. Efter det var det tillbaka till isladan för att straxt därefter åka att äta lunch. Vi hade då två timmar på oss till idrotten började. Efter lunchen blev det en tur till Intersport. För att senare bli sightseing på staden. Härligt. Nånstans där ringde kusinen och undrade om jag kunde hjälpa till att byta vattenpump i gödeshult till kvällen. Jo visst! I närheten av skolan upptäckte vi några folk som gick med studentmössor kartonger. Det var fort in till kåren för att hämta ut sin mössa. Jippie äntligen har jag fått den. Gympa på fredrikskans med små lag på extremt små planer och små korta spel. Mini gympa med andra ord. Efter gympan drog jag iväg till min farbror för att hämta den nya vattenpumpen. För att senare åka upp till JKAB och lämna lite grejer. efter det åkte jag hem och tittade mailen som hastigast och åt ett par billys. Sen drog jag ivåg till Gödeshult. Väl uppe fick vi dra iväg ner till Grönskåra för att hämta nån nyckel åt någon som skulle vara där och inte där och bla bla... Sen började vi på att leta efter brunnshålet som enligt några skulle ligga under gräset någonstans. Vilket det inte alls gjorde utan under det stora brunnslocket som vi tittade under tillslut. När med stegar och lite smått och gott. dra elsladdar hit och dit för att senare börja dra upp pumpen som kunde sitta på 100 meters djup. Som tur var så kom pumpen upp efter 20 meter. Sen började krånglet. elkontakterna var itne lika dana på de olika pumparna. Så summa sumarom blev att något kladdig rengjorde man händerna och lastade in sladden och den nya pumpen och tog med sig det till kalmar igen och när jag kom till kalmar svängde jag förbi syrran och köpte en fransk för att efter det lämna pumpen hos min farbror. Hem för att börja titta lite nogrannare på mailen och sen iväg för att hämta syrran vid halv elva för att hem och läsa sina mail ordentligt. Och titta på alla andra sidor som görs dagligen för att sen hitta att min bil ligger uppe som reklam på en sida jag köpt grejer ifrån för att sedan skriva det här och för att nu pusta ut och slippa beskriva något som ingen ändå begrep. Phuuu

En hälsning...

Ärade medmänniskor! Just nu genomgår en Audi A4 Avant -96 i kalmarområdet en drasktisk omgöring. Eller drastisk och drastisk, det börjar i alla fall att hända grejer. Denna bilen väntar på ett par nya skärmar som är beställda! Vingen som ska monteras har kommit, och ledbelysningen är monterad! Denna bil kommer att chocka Kalmar med sin lilla och "bensinsnåla" motor samtidigt som den blir en av de fräckaste Audi A4 Avant -96 i Kalmarområdet. Vänta och se!
Med vänliga hälsningar! Ägaren till ovan nämda Audi!





Softa dagar!

Tjenamors! Skolan har dragit igång igen efter lovet. Det började med byggvecka direkt och jag och sju andra drog ut till Revsudden igår för att göra klart vår lilla sommarstuga på 50kvm som vi bygger där. Igår alltså. Då bjöds det även på kycklingklubbor och potatissallad i mångder! Härligt. Bättre mat än någonsin i skolan. Idag blev det att åka ut dit igen för lite byggande igen. Fast det blev bara baguetter idag. Fast 3 stycken :D. Inte illa det heller. Det blev en ganska soft eftermiddag. Följde med mamma en stund och tittade på ny bil. Hon är ju tvungen att ha med sig någon som begriper något om bilar.
 Efter det blev det dags att övningsköra lite igen. Lastbil alltså! Fick hämta den store lastbilen på Öland och köra hem. Bara så ni vet så är Ölandsbron förbaskat smal, om man kör med lastbil. Lite kul att den var automatväxlad så att man inte behöver tänka på det utan bara gasa och köra. Men det är ju bra att lära sig växla osså!


Familjetripp!

Idag så kom dagen, våran julklapp blev äntligen verklighet. En höghöjdsupplevelse på Aboda Klint! 7 meter upp i luften bar det av åt alla möjliga håll. Lite skakigt var det i vissa uppgifter men det gick bra i alla fall. Förutom att jag hade hala skor som gjorde att jag gled ganska mycket! Det var Farsan, Maria, Syrran, Albin och jag som var och slängde oss bland träden. Jag fick vänta på tjejerna hela tiden som var lite slöare än mig.



Efter det grillade vi och fikade en lång stund. Och sedan bar det av på en jäkla massa skogsvägar. Allt i ett försök att hitta vägen till Gödeshult genom skogen. Vilken pappa och jag bara hade svaga minnen av. Men till slut kom vi fram till Gödeshult. Fast inte i den änden av byn vi hade räknat med. Utan i helt fel ände. Men det gjorde ju ingenting vi var ju i alla fall där! Där fick jag visa upp mit projektarbete! Kändes kul att se det utan att veta att jag skulle göra något med det. Att det var klart! Vad tycks?


Nyvaxad!

Dagen har spenderats till att vaxa bilen. Jag som sann bilvän ser stor skillnad på min lilla pärla! Riktigt fin blev den. Och vad lätt den kommer vara att tvätta.
 Nu ska jag börja kontrollera mina tankar och skriva ner det sista på projektarbetet. Kul ska det bli! Kanske...

Underbar morgon!

Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag har precis vaknat till detta. Härligt. Dagen ska till en början spenderas med att lägga ett spåntak på mitt lilla brunnshus. Det ska bli riktigt kul att göra det för första, och kanske sista gången. Kusin lämnar precis Gödeshult och far tillbaka hem till Älmhult under helgen.
 Nu ska jag gå ut till bilen och hämta in min Juice-paket. Sedan blir det lite härlig frukost. Gott!

Trevlig dag!

Det är härligt att vakna upp här i Gödeshult. Ingen klocka som ringer. Ingenting som måste göras på direkten. Man kan helt enkelt ta det riktigt lugnt. Skönt.
 Dagen började med att jag tog en rejäl skogspromenad igen. Ända upp till skrikargrinden och tillbaka. Härligt att gå där i skogen och bara gå. Bara vinden bland träden som låter, och ett och annat litet djur längs vägen. Efter det tog jag fram kap och geren och drog igång med mitt lilla bygge. Luckorna kapades och det blev inte nåt vidare bra. Det är tråkigt när det inte blir riktigt som man har tänkt sig. Men det duger helt klart. Allt annat kom på plats och jag kunde äntligen hissa ner hinken för att ta upp de första literna vatten. Härligt. På eftermiddagen drog jag in till Alstermo. Där blev det lite handlande för att sedan möta upp kusin. Vi tog och servade hans grävmaskin, bytte lite olja på de flesta ställen. Så nu vet jag hur man byter olja på en grävmaskin. En kunskap rikare.
 Sedan drog vi oss hemmåt för att ta det lugnt. Eftersom vi har haft lite problem med vattnet de senaste dagarna tog vi och kastade ut varmvatten beredaren, för att kunna ha något vatten överhuvudtaget. Det var ingen ny beredare det. 1978 var den tillverkad. 30 år på nacken är inte helt dåligt. Efter det blev det första vårturen med den gamla traktorn IH:n. Riktigt härligt att stå därbak på lastgallret när vi drog genom byn. Nu väntar sängen och en riktigt skön sömn. För att åter vakna upp till ett soligt Gödeshult!

Påsklov!

Äntligen, lite ledigt. Jag som inte har haft annat än ledighet och håltimmar. Nä vad tusan skulle påsklov vara bra för egentligen? Jo för då kan jag åka iväg och greja med mitt projektarbete och göra klart det. Och det är precis vad jag har gjort. Jag befinner mig nämligen i Gödeshult.
 Idag har jag fixat till mitt lilla brunnshus någorlunda. Bara lite småpill kvar imorgon. Det blir inte att man stressar på något vidare, särskilt inte när man inte har något att passa. Drog en sväng in till Alstermo idag. Blev lite handlande. Sen blev det också ett gå en liten runda. En bra bit in i skogen och tillbaka. Riktigt varmt och skönt var det i solskenet.
 Lite problem med vattnet har vi dock stött på. Det har krånglat lite hela dagen. Men nu verkar det som att vi har hittat felet. Varmvattenberedaren. Den har förmodligen brunnit upp på nåt vis. Vi har i alla fall inget kall vatten. kallast är det när vi försöker ha varmvatten. Märkligt.
 När jag gick ut för en stund sedan så möttes jag av tystnaden. Helt tyst över allt inte en bil på en mils avstånd. Och så stjärnklart. Härligt att kunna gå utanför huset se stjärnorna och höra tystnaden.

Påskdagen

05.30 ringde klockan! Upp göra sig iordning, äta frukost. Och vänta på att syrran skulle bli klar! Vid kvart i sju rullade bilen iväg mot Jönköping med mig, lollo och Albin. Det blev en lång färd i dimma och vi konstaterade ganska snabbt att de tidsangivleser som står på nätet inte stämmer. Straxt efter nio var vi i Jönköping och fick då köra en runda på stan för att vänta ut tiden. Mässan öppnade ju inte förren 10. Väl på mässan så var det dunk som mötte en. Så mycket dunk att när vi väl kom ut ur första hallen och kunde gå mot lugnare delar. så var det jätteskönt. Det fanns bilar av alla dess slag och mycket fint var det att titta på. Dessutom var det mycket bra mässpriser på det mesta. Det jag inhandlade var tillsammans rabbaterat med över 700 kronor. Inte illa. Det blev en ny stereo, ett ordentligt sett med polering/vax/tvätt till bilen. Och lite lågnivåkablar. Härligt härligt. Längre ner kommer lite bilder från mässan! Fler går att se på min Bilddagbok. Sök på ramispower uppe i högra hörnet och klicka på 12 April.
 Efter nästan 3 timmar inne på mässan hade vi sett allt och var lite snopna. Vad skulle vi göra nu? Det blev att lämna mässan och leta upp McDonalds där vi stötta på Kapten Filling. Eller rättare sagt han som spelar kapten filling, han som har det där hypnos programmet på 3:an! Det måste vara kul för hans barn, som också var med, att ha kapten filling till farsa!
 Efter maten blev det en rejäl sväng på A6! In i butiker, ut ur butiker. Jobbigt! Sen bar det av hemmåt. Efter ett antal mil när vi började närma oss Nybro trakten så kom det plötsligt en kö. Det hade hänt en trafikolycka en bit fram och brandkår var på plats. I en halvtimme fick vi vänta innan vi kunde köra. Bilen en Volvo S60 var ensamm men såg inte alltför vacker ut nånstans. Undrar vad som hände. Det var blod på utsidan av sidokrockkudden. Så visst måste det var en ordntlig smäll i diket. Nästan exakt 12 timmar efter att vi lämnat Kalmar var vi hemma. 44 mil senare. Då var det bara att koppla in nya stereon och njuta!













Påskafton

Dagen startade med att tvätta och städa bilen ordentligt, den måste ju vara fin när den ska åka på bilträff! Efter det blev det en liten stund med lillebror och farsan vid garaget för att senare åka ut till Krankelösa för att äta lite.
 Väl hemkommen så var det att göra sig iordning för kvällens strapatser och dra ner en sväng till Funkabovägen för en trevlig liten stund med lillebror och de andra.
 Kvällen avslutades med en Påsknattsmässa som, jag tycker, var under all kritik. För det första så är det en lördagkväll klockan tio. Inte är det särskilt många som orkar lyssna vad som sägs i de långa texterna som läses då. Sen en massa sånger som bara drar ut på tiden. Med mera, med mera. Mitt tips! Lägg Påsknattsmässan klockan 23 så blir det mer natt än kväll. Ta bort alla långa texter och konstiga sånger. Gör något mer speciellt. Våga ändra lite. Mässan får inte vara för lång. En timme räcker, lite längre kanske. Men absolut inte längre än en och en halvtimme. Många slutar lyssna redan efter en halvtimme. Något som också vore bra är bättre upporganiserat och klara besked. Istället för lite halvklara besked som kräver 20 följdfrågor. Tänk vad mycket frågor vi skulle slippa.
 För tre år sedan så var kyrkan nästintill fullsatt. Nu var det kanske ett 60-tal? personer. Påsknattsmässan har under dessa år brytits ner mer och mer och blivit tråkigare och tråkigare.
 Hårda ord? Kanske, men det måste sägas. Sägs det inte förblir det i tystnad och människor fortsätter leva som om allting var riktigt bra. Jag röstar för en upprustning av Påsknattsmässan med spännande inslag som passar en lördagnatt.

Långfredag

Långfredagen blev en lagom lugn dag! Vid två tiden bar det ut till Krankelösa för att grilla lite lamm. Mycket god måltid med olika personer. Riktigt skönt med värmen och solen också!
 Sen var det dags att åka hem och inte göra nånting, förutom att leta priser på olika biltillbehör, så att man vet om det är ett bra mässpris. För på söndag så är det verkligen Jönköping och Elmia som gäller. ÄNTLIGEN

Skärtorsdag

Påsken inleddes med en sovmorgon. Skönt! I skolan så blev det kanske veckans lektionstätaste dag. Denna dag var inte fylld med håltimmar som alla andra dagar varit i två veckors tid. Men visst fanns det någon håltimme. Och veckan avslutades med ett religionsprov i Judendom och Kristendom. Kunde det bli mer passande.
 Lite skoj blev det med lillebror efter skolan. Lite fjädrar blev det att sätta i riset. Kvällen tillbringades i kyrkan där en trevlig Skärtorsdagsmässa ägde rum.

Deklarerat

För några dagar kom min deklaration hem. Jag var väldigt rädd när jag öppnade, för jag visste att jag hade en inkomst på nära tjugotusen som jag inte hade skattat för. Efter att ha läst igenom deklarationen stod jag som ett frågetecken. Jag skulle få tillbaka en bit över tvåtusen kronor. Jippie! Eftersom jag hade skattat på resten av mina inkomster och vi har ett grundavdrag i Sverige så var det ju bara några tusen som det skulle betalas skatt på. Det blir ju lite skillnader med alla kapitalförluster som har blivit under det gågna året.
 Nu har jag i alla fall deklarererat. Via nätet dessutom. Det var riktigt lätt. Bara man har ett BankID eller någon annan legitimation! Deklarera du med vet ja, om du nu ska göra det.

Min första tavla!

För ungefär 8 år sedan tog pappa med mig till ett galleri. Där hade konstnären Johan Persson vernissage. Det måste varit någon gång då som mitt stora intresse för just Johan Persson började. Det var på den tiden han fortfarande var verksamm i Kalmar och på Öland. Idag bor han i Stockholm och har galleri i gamla stan.
 Under besök i stockholm har jag vid flera tillfällen varit inne i hans galleri och tittat. Han lyckas på ett helt otroligt sätt fånga skärpan och det blanka i bilderna. På hans hemsida finns det flera alternativ på hans tavlor. Ett konstverk har särskilt satt sig i minnet på mig sedan ett av mina besök i Stockholm. Nummer 76 på hans hemsida om du orkar titta. Där har han särskilt noga fångat den blöta bryggan straxt efter ett regnväder, otroligt fin är den.
 För ett tag sedan hittade jag en tavla på en traderaauktion som var avslutad men det stod att den inte var såld. Jag tog kontakt med säljaren och nu drygt en vecka senare har jag ramat in mitt nya konstverk. En littografi av Johan Persson Nr 79/400. Den föreställer Kattrumpan i Kalmar med Domkyrkan och vattentornet i bakgrunden. Otroligt fin är den. Han lyckas fånga det där lilla extra i vattnet. Jag gillar det verkligen!


Rättegång och Plugg

Nu sitter jag här och pluggar inför mina två prov imorgon. Muntligt nationellt i Svenska B, och muntligt i Sammhälle om riksdag och regering. Får la se hur det går, men det går nog fint.
 Har dock lite bekymmer. Imorgon en halvtimme efter att mitt muntligaprov börjar så börjar pappas rättegång. Den med bilen och krocken. Ska verkligen bli intressant att följa rättegångens dom. Dömmer den till någon annan än pappas farvör så har vi ett sjukt rättssystem i det här landet.
 Men det vore också intressant att höra varför hon bestrider det hela. Får se imorgon fall jag hinner bli klar med mitt lilla prov. Då drar jag iväg till rättegången och lyssnar.
 Nu ska jag ta och plugga vidare, resten av natten.

Nyklippt!

Såhär 3 månader efter mitt lilla utfall att själva köra av håret på mig, så blev jag åter sugen! Något av det värsta jag vet är när jag känner att håret bara växer och växer och blir allt svårare att sköta. Därför fick det åka av nu igen. Fast inte riktigt lika mycket som förra gången. Det är ju också lite skönt att ha lite kort hår nu i vår. Och så hinner det växa ut lite på de två månader det är kvar till studenten. Snart är det dags att kila till skolan! Ha en trevlig dag!

Våren!

Nu är våren verkligen i luften! På riktigt får man hoppas. Överallt märker man att vi går mot gladare tider. Gatorna sopas, bilarna blir inte lika skitiga och här på min blogg har det blivit lite våraktigt också! Tills vidare...
Dagen har mest beståt utav håltimmar :( Började med svenska klockan 10 och hade väl lektion i nån halvtimme. Efter det så var det samhälle 12.20 där det var muntligt prov så de som inte hade prov fick vara lediga, vilket jag givetvis var. Och sista lektionen religion började vid 14. Sammanlagt var det väl håltimme på 3,5 timmar, värdelöst. Det vore mycket skönare att vara ledig två dagar i veckan istället för massa håltimmar hela tiden. Men det är väl så det ska vara sista terminen med enbart 66 dagar kvar till studenten. Skönt. 66 dagar som det ska hända väldigt mycket på, oj nu blev jag plötsligt väldigt stressad. Måste gå, mycket att göra...

RSS 2.0