Kvällspromenad

Jag bestämde mig vid nyår att jag skulle börja gå lite granna, efter att enbart kört bil i 4 månader. Den dagen jag bestämde mig var det dåligt väder och kallt. då gick det ju itne att ut och gå. Och lika dant fortsatte det. I 3 månader. Men nu äntligen så har jag varit ute och gått en riktigt skön kvällspromenad. Så nu är det dags att dra iväg till kudden och börja fjäska!

Fräscha åket!

Som jag tidigare har berättat så kunde jag inte hålla mig med att sätta på fälgarna. Och snabbt gick det, fort av med de gamla svarta/rosrfärgade plåtfälgarna och snabbt dit med de nya fräscha BM Cortina fälgarna. Och läckert blev det.



Det är helt enkelt som en helt ny bil! Snyggt! Nu är det bara resten kvar, håller på att buda på en vinge och ska ju snart byta skärmarna och lite annat smått och gott! Vänta och se.

Konstigt..

För snart två år sedan krockade farsan. En ganska ordentlig krock när en tant struntade i högerregeln. Som man kan se på bilden så snurrade den lilla Renault Cabben, runt Farsan nästan ett halvt varv. Vilken jäkla smäll. Det roliga i kråksången är att hon bestrider det som har hänt och har dragit det hela till domstol. Hon bestrider alltså att hon har kommit i hög hastighet och struntat i högerregeln. Konstigt. Det hela blir inte mindre roligt av att vi vet att dagen efter gick hon och beställde en ny Volvo C30, hon ångrade sig senare och avbröt affären. Konstig tant det där.

'

I alla fall så blev ju bilen ganska tilltryckt och bedömning var att inte laga den. Istället fick farsan den utlöst.
 Idag när jag sitter och tittar bland bilarna på blocket får jag plötsligt syn på en Mercedes ML som jag klickar upp och ser att registreringsnummret stämmer. De som köpte bilen av försäkringsbolaget har alltså lagat bilen och säljer den nu för 169000 kr. Den första bilden är den ifrån annonsen. Den andra är så som den såg ut när vi hade den.
 Får hoppas att någon blir lycklig ägare. Det är vinterdäcken som sitter på bilen nu. Om du är intresserad så finns sommarfälgarna till försäljning.





Men ärligt talat så vet jag inte om jag skulle vilja åka runt i en bil som man vet har varit så krockad. Men visst de kan ju säkert laga den riktigt, kanske blir den ännu säkrare, kanske inte.

Nej nu går det inte längre...

Har nu suttit och väntat på att få sätta på de nya fälgarna. Men nu går det inte längre, nu är jag så sugen så jag kan bara inte vänta. Nu är det full fart mot verkstan som gäller. Dags för de nya fälgarna!

37 ord om Earth Hour

Mörkt trafikfarligt idiotiskt släckt bländande crazy inbrott skadegörelse våldtäkt explosionsrisk ljust omöjligt världstäckande bedrövligt dumt farligt knäppt miljöfarligt tomt tråkigt knasigt onödigt bristande anpassat konstigt elektricitet otroligt jävligt el-ände tillökning fruktansvärt påhitt timme oroande spännande vackert stjärnklart


Mitt rum under Earth Hour

Det börjar bli klart nu...

Ledig dag idag. Det börjar bli allt oftare nu. Antingen lediga helt, eller håltimme. Jag kan meddela att det är jobbigt i längden.
Så idag blev det att lägga full fart på projektarbetet igen. Det blev att bygga en lucka till mitt lilla brunnshus. Jag hoppas verkligen att den passar. Vore fruktansvärt annars.


BMW

BMW, jag säger bara bmw. Bilintresserad är väl det minsta man kan säga om mig. Jag kan se skillnad på de i stort sett alla olika bilmodeller vilken årsmodell det är. 
 Som första bil köpte jag en Volvo 850 - 95. En bit av dess bakände syns i headern ovan. Efter att det kom ut en bil framför den så står den numera på skroten.
 Andra bilen fick bli en Audi A4 Avant - 96. Den går fint men inte lika mycket kräm i som Volvon.
Nu inför sommaren hade det varit kul med en cabbe. Men det blir inget med det. Det går inte att hålla på att byta bil hela tiden. Nä nu får jag ta och fixa te bilen som jag vill ha den. Samtidigt som jag sparar pengar. För rätt vad det är så kan det vara så att det dimper ner en BMW hemma på garageuppfarten. En stor fet BMW tänker du kanske då. Men nä. Det är inget fel på en stor fet BMW. Men det blir fakttidkt den minsta BMW. Den minsta Bmw:n hittils i alla fall. 1-serien. En Coupe dessutom. Läckert!



Först såg allt ut att gå...

åt skogen. Men till slut så löste det sig.
 Dagen tillbringades til stor del med att att sitta stirrande på min mobil och vänta på ett sms. Det där sms:et som skulle tala om att jag kunde komma och hämta mina fälgar. Men icke. Tillslut så tog jag tag i saken och skickade ett mail till de jag beställde av, Alvén-Ingvarsson.se, om jag kunde få mina kollinummer för att spåra paketet. Då var det att vända blicken mot dataskärmen för att vänta på ett mail istället. Men allt såg mörkt ut. Till slut kunde jag inte vänte längre utan tog och åkte in till optikern. Där provade jag ut nya linser, dygnetruntlinser. Nu ser jag tusan så mycket bättre än vad jag gjorde när jag gick dit. Tur att jag bestämde mig för att byta optiker! Efter optikern så stack jag ner till Brothers, för att titta på nåra Chinos. Vilket man tydligen ska ha nuförtiden. Det blev ett par chinos, tröja och strumpor. Nöjd blev jag i allafall.



Efter det så blev det en tur te farsans jobb. Och sen hem. För att väl hemma mötas av glädjen att det hade kommit mail om mina kollinummer. Det var bara att slå upp dem på postens hemsida. Och till ännu större glädje så fick jag se att de hade kommit till Kalmar. Och att en talong hade skickats. (Det förklarar ju varför det inte kom något sms) I alla fall så ringde jag till dem och frågade om det gick att hämta ut dem idag, utan lapp. Och det gick mycket bra. Glädjen var nästan total. Det var bara att dra ner till Postens företagscenter för att hämta ut dem och betala dem.
 Väl hemma på parkeringen var det dags att packa upp dem. Det var då glädjen blev som störst. De var mycket snyggare i verkligheten än på bild. De var så fina!



Jag är så supernöjd. Längtar tills jag får montera dem. Det var kul när jag fick dra ner till lillebror för att visa upp dem. Och det var riktigt kul att för en gångs skull slippa dra ur honom en åsikt. När jag hade ställt däcket mot bilen, gick jag in där han var i fönstret. Och får då höra honom säga. Victor, fiiiiiiint. Då förstod jag att jag hade valt rätt!
 Annars har kvällen flutit på bra. Ska iväg och hämta syster om en stund. För nu är ju bilen nytankad också! Det här blev nog en av mina dyraste dagar hittils. Om man räknar undan bilköp. Dagen slutade med utgifter på över 10 000. Attans också. Men vill man ha fina fälgar så vill man.

Ledig dag!

Fredag och byggvecka, det innebär ledig dag! Jiho! Dagen tänkte jag spendera med att jobba lite med mitt projektarbete. Har en hel del som måste skrivas på det. Sedan så ska jag till optikerna klockan 15.00. Får se hur det går. Så hoppas jag att fälgarna äntligen kommer idag. Det borde dom göra. Vore riktigt skönt, och kul, om dom gjorde det. Nånstans så har jag också tänkt att shoppa lite, för en gångs skull. Lite kläder alltså. Nått nytt och fräscht till i vår!
Får se vad som händer med dagen, rapport kommer, kanske! Ha en underbar dag tills dess!


Så här ser mitt projektarbete ut nu förresten. Ska dit lite mer grejer. Det gamla syns i bakgrunden.


Fixa te bilen va!

Nu är jag i full gång med att fixa till bilen, å de då va! Nya fälgarna och däcken kommer vilken dag som helst, efter lite strul. Nya skärmar ska jag beställa i dagarna. Och bilsport performance show närmar sig med ilfart. Där blir det att checka in en massa fina grejer. Och försöka få tag i något extra bra polermedel.
 Andra planer är att sätta dit lite diodljus och fixa till lampskenet något. Toning är också på G. Men det ligger jag lågt med så länge. Sänkning kan det också bli med tiden. Jag har i alla fall bestämt mig för att satsa på utsidan först. Stereo och det får vänta. Det måste ju se snyggt utåt till att börja med.
 Det enda som sätter stopp för alla planer är ekonomin. Inte att det inte finns pengar. Utan att allt är så dyrt. Det är helt sjukt när man börjar tänka efter. Allt kostar ju så fruktansvärt mycket. Att tona bilen vill de ha 3800 för. Samtidigt som jag kan köpa materialet för 1500 och göra det själv. Med den risken att det ser för j*vligt ut.
 Det är alltid kul att drömam sig bort lite. Men nu så börjar bilen bli snyggare. Fälgarna kommer att göra mycket.



Garagelektion

Nu har jag precis kommit hem ifrån min garagelektion. Alltså en lektion där vi gick och tittade på lastbil och släp, under, över, i, ja nästan överallt. Lite klokare blev man väl. Rätt go lärare hade vi i alla fall, massa gamla historier och sånt. Det är alltid kul.
 Nu är det bara att sätta full fart för att få det där lastbilskortet någongång. Men det är ju så tråkigt, med teorin.
Imorgon blir det dags för en liftkurs. Då får jag äntligen bevis för att köra skylift och saxlift. Inte för att jag har behövt det. Och om jag nu har behövt det så har jag kört i alla fall.
sov gott

Kyrkoval!



I höst kära vänner, då är det dags för kyrkoval. Det är något som jag har bestämt mig för att ställa upp i. Jag ska ställa upp för PoSk, alltså partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Om inte nån fattade vad det stod för. Det är som kandidat till kyrkorådet i S:a Birgitta församling jag ställer upp! Värst vad mycket ställa upp det har blivit nu, nu får det va nog.
 Idag så var det årsmöte ocg ett proval genomfördes bland de som var där. Vi fick helt enkelt sätta en siffra från 1-12 på de som skulle ställa upp. Den som får minst poäng "vinner" ooch den som får mest förlorar. Efter att det hela sammanställts och räknats samman så var det dags för redovisning. Jag kan tilläga att det var 4 Ungdomar, 3 pensionärer och 5 medelålders som fanns på listan. Så visade det sig att det var jag som hade fått minst poäng. Kan säga att jag blev lite chokad, men samtidigt så var det kul att ha förtroendet från de egna leden.
 Så nu är det bara att vänta och se vad som händer. Vilken plats på listan jag kommer få och så. För den kommer att justeras lite. Och sen får man ju se hur det går i valet. Det är det ingen som vet, hoppas det går bra.

Stort Grattis, Malena

Jag har ju inte direkt kommenterat årets melodifestival här. Men nu är det dags, när det hela är över. Sammanfattningsvis kan man väl säga att internationella juryn kan avskaffas direkt. Deras favorit fick absolut minst röster, 19000 någonting. Medan Malena fick ca 322000. Det säger ju allt. Svenska folket har makten. Förut om åren har jag lycket gissa rätt om vem som vinner. Men så har det ju också varit självskrivet då allt fokus har lagts på just den artisten. Men i år så har det varit så fruktansvärt svårt att kunna säga vem som vinner. Vilket också syntes på Juryns spridda röstning.
 Men en sak kan jag säga i varje omröstning som har varit på nätet så har jag röstat på Malena. Och det var också hon som fick mina två röster igårkväll. Så åter igen har jag lyckats träffa spiken.



Malenas låt var riktigt bra. Typiskt sån musik som jag brukar lyssna på. Operadunk brukar jag kalla det! Typisk Fredrik Kempe musik. Så stort GRATTIS till Malena och La Voix!

Fullt pluggande

Har nu suttit och pluggat rejält i nåra timmar, och håller på fortfarande. Jag har nämligen prov i Projekt & Företagande imorgon bitti. Jag måste erkänna att jag egentligen har koll på läget och vet vad det hela handlar om. Men det är alltid skönt att friska upp minnet lite så här i sista stund. Det kommer nog inte bli något så där jätte svårt prov. Dels har min lärare sagt att om vi bara har hängt med på lektionerna så blir det inga problem, gutt! Sen har jag alldrig skrivit IG på ett prov. Så varför skulle det hända nu när man är inne på sista terminen? Eller det är väl just därför set skulle hända. Men men, nu ska inte jag tråka ut dig längre. Du kan ju faktiskt ha viktigare saker för dig!

Min systers rum

Någon frågade hur min systers rum ser ut. Angående mitt tidigare inlägg. Så här kommer nu nåra bilder på det... (Tro det eller ej, men jag har faktiskt fått godkännande av min syrra att lägga upp bilderna)









Skillnaderna mellan min syster och mig, är väl att jag har lite mer koll på hur det blir tillsammans. Och gillar varma färger. Min syrra kan se fina saker, men det funkar inte alltid så bra tillsammans. Och blir tillslut en blandning av material och stilar hit och dit. Hon förstår inte heller vad belysning är, eftersom hon som enda lampa har en stållampa som inte sprider det minsta sken. Hopplöst. Mycket lampor ska det vara.

Längtar efter nya fälgarna..

Som bekant så blev det ny bil för ett tag sedan. Tyvärr så var det bara plåtfälgar till vinterdäcken, mindre roligt. Jag har bestämt mig för att till nästa vinter skrota plåtfälgarna och sätta på de befintliga sommardäcksfälgarna på de nya vinterdäcken. Vidare så blir det nu att köpa nya fälgar och sommardäck!



Dessa fälgar kommer det att bli. Något som jag tror kommer passa alldeles utmärkt på min mörkblåa Audi. Tillsammans med de nya fälgarna blir det ett par Nokian V. Några billiga och bra däck, verkar det som. Men visst är fälgarna snygga?

Studentkostym!

Studenten närmar sig med ilfart. Studentmössorna börjar komma. Butikerna börjar med sina erbjudanden. Och jag har köpt en Student kostym. Tydligen så är starka färger väldigt inne i år. Och jag är ju inte sämre än att jag väljer en stark färg! Och inte har jag något emot att klä mig i rosa. Jag passar i rosa.
 Studentkostym blev det i alla fall igår. Jag och syrran åkte in till Brothers för att titta. Och jag blev supernöjd direkt. Och hängde undan den så att jag kunde hämta den senare. Brothers har just nu erbjudande på studentkostymer för 1999 kr. Då ingår skjorta och slips. Som normalt kostar 500 respektive 300 kronor. En köpte jag till ett bälte till det för 345 kronor. Tre par strumpor som just nu kostar 100 kronor fick jag på köpet dessutom. Rosa strumpor i samma färg som skjortan så klart!



Jag blev supernöjd i alla fall. Och det är ju huvudsaken. Även om det går att diskutera den rosa skjortan :D

My All new Camera!

Hej! Idag har jag köpt en ny kamera. Fick för mig igår att jag skulle lägga mina pengar på det. En Canon Digital Ixus 870 IS fick det bli. Så här fin är den:

Det roliga i kråksången är att den var dyrare än vad jag hade tänkt mig att jag skulle köpa för. Men den hade de funktionerna som jag ville ha så det fick bli den. Men då till det roliga. När jag satt hemma och tittade igår så fick jag se ett pris på netonnet. När jag kom dit idag för att köpa den så hade de sänkt den med 300 kronor. Precis idag, den gamla prislappen satt kvar. Snacka om tur. Då kände jag genast att jag hade gjort en bra affär. Trots det dyra priset!
 Ikväll väntar en bussresa på teoriutbildningen för CE - kortet. Åka runt och titta lite hur man ska köra på olika ställen i Kalmar. Lagom soft!


My Room

Ja, nu är det ju så att jag har ju ett litet rum. Tro det eller ej. För ett tag sen hade jag nåra polare hemma. Det var visserligen i Juletid vilket kan ha gjort lite av det intrycket som de fick. Men i alla fall så skulle de gissa vilket rum som var mitt. Alla var övertygade om att min syrras rum var mitt och att mitt rum var min syrras. Men se så var det inte. Fick dom reda på och blev allmänt chockade och ville lämna det så fort som möjligt.
 Nu blir alla säkert jätte nyfikna över hur mitt rum ser ut. Eller? Därför tänkte jag att jag kunde ta och lägga upp lite bilder på det. Så att ni också chockas!








Chockad? Om du nu är det så kan du ju ta och skriva en liten kommentar. Så att jag vet om det är positivt eller negativt. Eller något. Kan poängtera att sängen är jätte skön. Bre å go!


Min trevliga helg!

Hej hopp i granskogen!
Nu sitter jag här och tänker tillbaka på min helg. Tänkte berätta lite om den nämligen. Om det verkar intressant?
 I alla fall har jag sovit länge varenda dag hela helgen mycket skönt att äntligen få göra det. Det var välbehövligt. Efter det så har det varit dags att sitta vida datan ett tag. Igår eftermiddag drog jag in till stan en snabbis. För att leta efter lite högtalartyg. Och jag hittade det på fabriksboden. Sen stack jag hem igen. Så långa turer har jag på stan. Kan inte komma ihåg när jag gick runt på stan och bara sölade sist. Men det är väl nåt halvår sen minst i alla fall. Skönt!
 Sen var det dags att tvätta bilen lite ordentligt. Det behövdes. Och efter det så klädde jag in mina högtalarlådor i tyget och monterade dit dom igen. Blev skitbra!



Tvättade bilen gjorde jag också för att ha något snyggt att åka i! Det var den första riktiga tvätten. Men fler lär det bli.
 Idag när jag hade piggnat till så åkte jag som sagt och köpte Melodifestival skivan. Sen så bar det av mot kyrkogården. Efter det så bestämde jag mig för att köra mot Förlösa. När jag väl var där så fortsatte jag och helt plötsligt hamnade jag i Trekanten. Hur hamnade jag här? frågade jag mig själv. Men jag lämnade stället fortare än jag kom dit. Trodde jag. Om det inte hade varit för den där söndagsåkaren framför mig. Som skulle köra samma väg som jag. Inte förren jag var halvvägs till Ljungbyholm hann jag om honom. Stannade till i Krankelösa och hälsade på morsan, hennes kille och syrran. Drog efter det vidare till McDonalds för lite käk, som jag tog med mig ut till Tjärhovet och satt och tittade söderut medan himlen blev gulare trots dagens tidiga timma. Underbart.
 

Nu är det så att jag har lite annorlunda planer för ikväll. Jag ska inte sitta hemma och titta på TV som jag brukar! Jag ska nämligen ut och gå. Något som jag inte har gjort på länge. Det är ju så kul att köra. Men nu måste jag ta tag i det. Jag börjar bli riktigt fet. Och känner mig sämre och sämre. Så det är nog dags att ta tag i det för hälsans skull. Men också för min skull. Får väl se hur det går. Men jag vet att tidigare gånger för några år sedan då jag var ute och gick så kunde jag inte riktigt sluta gå. Så det blev riktigt långa rundor. Men jag hoppas att det går bra i alla fall.

Melodifestivalen

Så har då alla deltävlingar i Melodifestivalen varit. Låtarna har släppts fria. Och jag har köpt skivan. Det har blivit lite av en tradition att köpa skivan första dagen den släpps, för mig. Så jag hade inget annat val än att göra det i år igen! Nu återstår bara andra chansen och finalen. Helst hade jag velat att Lili & Susie och Sarah Dawn Finer går till final. Men har precis insett att de inte går då de eventuellt får duellera mot varandra. Skit också.
 Men som tur är så har jag insett en annan sak. Det var igår när jag tittade på ett klipp på svt:s hemsida som Susanne Alfengren berättade att hon hade vägrat att ställa upp i Melodifestivalen 1993 för att hon tyckte att den låten var för svag och att man var tvungen att ställa upp för att vinna. Idag så har det mer blivit ett underhållnings program, och det är inte så viktigt att vinna längre. Och så har det bannemme blitt. Och kanske är det tur det. Men ibland går det till överdrift....


RSS 2.0