Mormors kök!

Jag lovade bilder ifrån mormors kök. Här kommer några före/efter bilder!













Inte världens bästa bilder direkt. Men det var ju inte riktigt klart heller. Man ser i alla fall att det har blivit ett vitt kök istället för ett gult. Eller? Om ni inte såg det så kan jag visa en extra bil där man ser skillnaden extra tydligt!



Jag tänkte att jag lägger upp bilder på hur det blev med sakerna uppe så småningom. Men visst blev det fint!


Dagens utflykt

Efter att ha vaknat sent idag, ja faktiskt klockan elva. Så bestämde jag mig för att ut och köra lite i solskenet. Turen begav sig inåt staden och rätt vad det var så var jag ute på tjärhovet och tittade ut över sundet. Otroligt vackert är det där. Inte konstigt att jag och en massa andra åker dit för att titta.


Sedan var det dags att köra vidare. Och helt plötsligt så befann jag mig på Ölandsbron. Ett snabbt stopp på hamnkajen i Färjestaden blev det innan jag for vidare. Och tänka sig jag hamnade ända nere i Mörbylånga. Det hade jag verkligen inte väntat mig av dagen när jag klev upp. Och där nere vid vattnet var det riktigt fint också. Isen låg lite halvt uppbruten, solen sken sina sista strålar och långt bort i fjärran syntes Kalmar. Vackert.



Efter det så hade jag lovat att hämta syrran i skolan. Vi bestämde oss för att dra till Plantagen och cheka in det pleiset. Var väl ganska fint, men så värst mycket blommor var det väl inte. Men det kanske bara var jag som missade det. En bukett med tulpaner fick det bli i alal fall. Det var då det hände. Syrran började krångla som vanligt. Hon fick för sig att hon skulle slå in mina blommor i sånt där blomster papper. För att hon tyckte det var snyggt... Ja det hela slutade i att hon först höll på att mosa buketten när hon skulle slå in den och inte heller kunde hon vika i hop den. Vilket ledde till att, när jag väl fick den, lyckades med att tappa hela skiten på parkeringen. Nej nej inte det fina blommig pappret, utan den fina tulpan buketten. Nu står i all fall tulpanerna här hemma på köksbordet och de lever än så länge.




Tysktalande människa

glömde bort det förut i alla mina felstavningar. Men det var väl nåt filmklipp på rapport eller något om bilkrisen i Tyskland och nån demonstration. Och där var det en irriterad tystalande herre. som stod och talade inför folket. Jag förstår inte mycket tyska och ingenting av det han sa. Men tro mig hade han haft mustach så hade han säkert fört tankarna ännu mer till den person jag började tänka på!

Lastbilskörning

Idag så har jag övningskört lastbil för första gången. Denna gången på riktigt, på riktiga vägar. Jag trodde väl att det skulle vara lättare att växla än vad det var. Men det gick bra efter ett tag. Det var bara att slita och rycka ordentligt så funkade det. 
 Nä nu är det nog bäst att sluta. Jag har fått justera varenda ord efter felstavningar...

Dagens klipp...

Ärade medmänniskor jag måste meddela att jag har idag gjort dagens klipp. Kanske till och med århundradets klipp. Jag har handlat på Beijers för så lite som 65 kronor. Och då tänker kanske ni att jag köpte två spik ellet nåt. Men se så var det inte. Istället för två spik så köpte jag: Ett måttband på 50 meter, en håltagnings tång, tre stycken skruvmejslar och en blocknyckelsats med 11 blocknycklar. Snacka om klipp asså! Det kommer verkligen bli svårt att slå det.
 Det farliga i det hela var att jag blev väldigt köpsugen efter det. Och att då åka till Bauhaus och gå in i gången med alla sortimentlådor och verktygsväskor, kunde innebärt slutet. Slutet på mitt konto. Men som tur var kunde jag behärska mig och hade inte en enda grej med mig ut från Bauhaus. GUTT
 Imorgon så öppnar Plantagen i Kalmar. Om du inte redan visste det. En stor höjdpunkt i Kalmars historia måste jag säga. För det där andra stället, ni vet dom med vissna blommor. Blomsterlandet heter det visst om jag inte minns fel. De har tjänat ut för länge sedan. Men framförallt så föredrar jag de små blombutikerna inne i stan. De är lagom mysiga att gå och titta i och köpa sig en liten blomma och sätta i sin lilla vas på sitt lilla rum. Inte för att jag någonsin har gjort det, men det låter inte så dumt i alla fall. Äh, här håller jag på att snackar om blommor. Det är väl inget intressant med det. Bäst att sluta nu innan det börjar spridas alltför stora rykten. Hjälp!

Supertrött, på de flesta sätt...

Go kväll kära läsare!
Jag måste bara meddela att jag verkligen skulle vilja lägga mig i min säng och bara sova. Sova. Och sova. För att vila ut kroppen och för att vila ut själen, och för att vila ut tankarna. Men go vänner, nu fungerar det ju inte riktigt så. Utan jag kan bara inte lägga mig ner och sova hur länge som helst. Inte jag i alla fall. Dels så skulle jag ändå vakna nångång runt tio tiden dagen efter. Hur sent/tidigt jag än lägger mig. Det går bara inte att sova längre, tyvärr. Jag hoppas att det blir bättring med det någon dag. Men och andra sidan så är livet för kort för att sova bort.
 Nu så har jag i alla fall kommit hem ifrån en teorikurs. Ganska jobbig den med det är så mycket att hålal reda på hela tiden samtidigt som man har en massa annat att tänka på.
 Det jobbiga med lastbilsteorin är att jag måste göra personbilsteorin på dator en gång till. Jobbigt. Jag som är så pass ung har ju nyligen gjort det och behöver inte upprepa det så mycket igen. Och sen så är det ju så tråkigt att svara på mass frågor. Innan jag började med lastbilsteorin hade jag väl svarat på ca 1700 frågor om jag räknade rätt. Det är ju 1000 frågor för mycket. Nu måste jag göra typ 1200 personbilafrågor till, innan jag börjar med lastbilsteorin på lika mycket. Jag pallar inte.
 De tidigare 1700 frågorna var utspridna på, traktorkortet, Trafikkunskaplektionenrna i skolan, o bil körkortet. Jag har alldrig blivit underkänd på något test, och nu ska jag alltså göra 2400 frågor till. Det SUGER. Jag blir trött bara jag tänker på det så nu är det nog bäst att sova istället och försöka vila lite. För det är precis vad jag behöver. God natt!

Yippie!

Nu har jag äntligen haft fler än två besökare på min blogg på samma dag! GUTT Jag spräcktte till och med gränsen med ytterligare än. Jag har alltså haft hela fyra besökare på min blogg idag :D Det är ju superbra. Och det mina vänner är en fördubbling mot gårdagen! Det är inte många som lyckas med att fördubbla besökarantalet över en natt!
Nä nu ska jag sluta skryta om hur några besökare jag har! Och hoppa i sängen. Eller rättare sagt krypa ner, inte hoppa i den.
Dröm sött!

Vårt avlånga land...

Tjosan!
För en stund sedan så bestämde jag mig för att ut och köra med min lilla Audi! Det blev en mycket trevlig liten runda, på gator i Kalmar som jag alldrig kört på innan! Sådant är alltid kul!
 För ett tag sedan så fick jag för mig att det vore kul att köra öland runt till sommaren. Alltså bara ta bilen och börja köra runt ön och avsluta kvällen i Borgholm med världens partaj! Vore inte det en trevlig liten "roadtrip"?
 När jag var ute och körde idag... eller snarare härom kvällen tror jag att det var. Då blev jag helt plötsligt sugen på att börja åka runt och besöka alla Sveriegs städer. Bara för att se vad vårt avlånga land har ett erbjuda! Det vore trevligt det också. Och något sånt lär det väl bli någon gång. Ska jag nu dra det hela ännu längre så har jag även, för ett par månader sedan, velat åka till USA för att besöka en jäkla massa städer där. Inte bara städer utan hela naturen. Du vet, i många amerikanska filmer så är det ju folk som kör en bil på en helt rak väg och bara massa åkrar runt omkring. Dit skulle jag vilja åka. En helt rak väg mitt ute i ödemarken.
 Gillar på något sätt USA:s historia. Alla de gamla byggnaderna och historierna och all natur. Därför är det ju inte så konstigt att jag som absoluta favoritfilmer har dem i National Treasure serien. De bilderna som finns i de filmerna är helt fantastiska. Och mystiken gör dem otroligt bra. Kan verkligen rekommendera dem.
 Nu är det dags för mig att fortsätta drömma....

Trevlig Gubbkväll!

God afton!
Kom för en liten stund sedan hem efter en mycket trevlig kväll med farsan och hans anställda! Kvällen började med Bowling och tacobufé. Mycket gott och kul. Vi var två man på varje bana så vi han med att spela en hel del. Så man var rätt varm efter allt spelande. Efter det så tog vi oss in till city, och Molly Malones! Kvällen flöt på. Själv var man ju chaufför så det var ju bara att dricka kaffe istället. Men till slut gav jag upp när de bestämde sig för att dra till Lilla Pubben. Då drog jag hem och satte mig vid min lilla dator. Men det är nog dags att stänga av den nu. Ska ju upp tidigt imorgon.
Hade bra!

God Morgon!

Morn morn,
Vad skönt det har varit att bli klar med mormors kök. Vakna när jag vill istället för att behöva sätta klockan. Det jobbiga är att jag brukar inte kunna sova så länge. Den senaste tiden har jag inte kunnat sova längre än till halv tio, trots att jag har försökt. Du kanske tyckte att det verkade mycket, men det tycker inte jag.
Idag väntar en halvslapp dag. Så småningom så ska jag hjälpa mormor att flytta in lite möbler igen. Och förmodligen få betalt! Spännande.
Senare på kvällen så blir det bowling med farsans anställda. Det blir gutt de med. Och så lite taco buffe på det, fint. Men kom på för en stund sedan att jag missar melodifestivalen då :( tråkigt. Men men, det går väl i repris. Får försöka hitta numret till Molly så att jag kan ringa och rösta lite på henne, klart bästa låten iväll. Bara så ni vet.
Nu får jag försöka ta tag i mitt liv lite. Ha det bra!

Tjabba tjena hallå!

Hej!
Idag så har jag äntligen gjort klart mormors kök! Tapeter och allt är uppe. Det är helt enkelt klart, skönt! Bilder på det kommer så småningom.
Satt och kollade runt lite på nätet för en stund sedan. Hittade då en artikel om Sverigedemokraterna på aftonbladets hemsida. Skriven av självaste Jan Guillo. Han hade fått följa deras partiledare i en vecka och skrev lite om det. länken till det har du här! Jag tycker det är dags att ta debatten med Sverigedemokraterna. Det är dags att de förtjänar någon typ utav respekt för sina åsikter. Det är bättre att ta debatten nu. De kommer förmodligen in i riksdagen i nästa val i alla fall så det är alldrig för tidigt att börja.
För någon stans har det blivit fel i vårt samhälle. När ungdomar i högstadieålder blir tillsagda när de har en tröja som det står SVERIGE på, då är något fel. Svenska medborgare, människor som vill bära en tröja det står SVERIGE på blir tillsagda att det är rasistiskt. Är det rasistiskt att i sitt egna land bära en tröja med en hyllning till landet? Det tycker inte jag. Och det kommer jag alldrig att tycka. I Sverige tycker inte jag att man ska bli nertryckt för att man bär en symbol för det egna landet.
Vem skulle det kränka? Invandrarna som kommer hit? Men om jag som invandrare kommer till ett annat land så får ju jag anpassa mig efter deras lagar och regler. Det finns bara en sak som kan kränkas i det, och det är Sverige. Ta som exempel att jag flyttar till ett annat land någon stans i mellan östern. Skulle jag då kunna säga att jag blir kränkt när jag ser deras flagga. I helvete heller.
Ursäkta mig jag har varit tjatigt men det är dags att ta debatten. Jag tar gärna en debatt. Kommentera gärna inlägget med just dina åsikter i frågan.
Jag kan ju tillägga att jag inte tillhör Sverigedemokraterna om någon nu skulle tro det. Dom är helt enkelt värda lite positiv uppmärksamhet.
Tack och god natt för mig!

EU borde stoppas

Hej hopp!
Nu är jag precis hemkommen ifrån min teori kurs. De två senaste har varit de två värsta på länge. De har handlat om kör och vilotidsregeler, och om laglig last.
Jag blir så fruktansvärt frustrerad när jag tänker tillbaka på dom. Det är helt sjukt vad EU krånglar till alla regler. Det är redan krångligt från början men det är åtminstone förståligt. De där politikerna sitter där och bestämmer hur allt ska gå till väga inom tex, lastbilstrafik. De har ju för fan knappt sett en lastbil.
Idag så har vi räknat ut hur mycket man få lasta på olika bilar och släp. Något som visade sig vara mycket svårare än vad det låter. När du ska köra med lastbil och släp så måste du räkna ihop kopplingsavståndet och sedan ska man ta bort överhänget (som numera räknas med pga, krångliga EU-regler) för att få fram en summa och kolla i en tabell vad man får ha för vikt för den bilen, och ta bort tjänstevikten ifrån det. Detta var mycket enkelt förklarat. Och jag förstår om du inte ens fattar ett skit av det.
Det jobbigaste är ju att det bara gäller fordon nyare än 10 oktober 2008. Äldre fordon står överhänget inte med i registrerings beviset. Och om du kör en äldre lastbil och ett nyare släp så ska man göra på två olika sätt. Allt detta krångel för att EU ska ha något att göra. Det finns inga enkla regler när det gäller EU. Förmodligen så skiljer det i slutändan kanske bara 30 kg på vad man får lasta. Hur mycket pengar som helst har slängts ut på sånt jävla skit.
Jag säger bara det bort med EU snarast möjligt för att inte få ett ännu värre tillkrånglat system. För det är ju så att när de har gjort någon sån här förändring så har ju dom som har arbetet med det inget att göra. Då måste dom komma på något nytt som kan krångla till det ännnu mer och i slutändan så är det ingen som kommer fatta något, inte ens de själva.
Oj vad långt de blev nu. Men det kanske är någon som får en tankeställare om EU. Nu när det snart är dags för val till EU-parlamentet. Rösta förnuftigt på någon som vill ta hem makten till Sverige igen.

/ Victor Ramström

lastbils teori..

Hej!
Nu har jag precis ätit lite gott efter att ha jobbat en hel dag.  Börjar faktiskt bli klart hos mormor nu. Och tidsplanen som vi har gjort upp har vi jobbat in en hel dag på idag, perfekt! Nu väntar lite plugg, ca 44 sidor lastbilsteori, inann jag ska iväg på teorikursen vid halv sju till nio... jobbigt! Men det måste ju göras, man får tänka positivt på det. Jag får ju faktiskt ett lastbilskort när teorin är avklarad och det är ju inte helt fel! Måste börja plugga nu, ha en bra kväll!

Högtalaremeck

För ett tag sedan så köpte jag en ny bil (audin ovan) efter att ha krockat med min kära Volvo. Ganska snart så upptäckte jag att ljudanläggnignen i bilen var värdelös. Åtminstone om man ska lyssna på något annat än p1 eller p4.  Kom då på att man till att börja med kunde bygga några små högtalarlådor som man kunde sätta där bak för att få ljud från lite annat håll än bara därfram.. Det visade sig att kabeln som följde med var för kort :( så nu har jag precis varit och köpt ny längre kabel och ska börja montera det hela här hemma så länge. Behöver fortfarande tyg till de små lådorna, så om det är någon som har en liten tygbit över så är det bara att säga till!


med målarfärg upp över öronen

Hej!
Idag har jag fortsatt med renoveringen av mormors kök! Måste säga att det är skönt att bara sitta här nu. Har nämligen varit i gång ända sedan åtta! ÅTTA, när jag har lov. Men men det är sånt man får ta när man har lovat att hjälpa mormor. Jag är i alla fall helt slutkörd trots att vi bara har kört hälften. Det kommer att bli en fortsatt jobbig vecka.
Det är lite konstigt det där med målarfärg. På något sätt så hamnar den alltid på alal andra ställen än den ska vara. Det blir lite jobbigt till slut när man har hela händerna fulla med färg och kommer på att färgen inte är vattenlöslig. SHIT!
Nu tror jag att jag ska ta och vila en stund.. Ha det så bra så länge!

Sådär!

Nu har jag väl allt fått hyfsad ordning på bloggen.... Det tar alltid lite tid att fixa till det men nu börjar jag bli nöjd. Så länge...
Denna söndag har väl varit ganska lugn. Eller lugn och lugn det är väl helt fel ord egentligen... Jag har fortsatt med renoveringen av mormors kök och nu börjar det äntligen likna något när man får upp lite färg lite här och var... Nu tror jag att det är dags att sluta. Det är ju ändå bara massa svammel som jag skriver nu för att få nått att skriva på min blogg. Så nu har jag gjort det..
 aja tack å go natt

Snart så....

Har nu åter skapat mig en blogg, nånting säger mig att det kommer att gå bättre nu. men fråga mig inte varför för det har jag ingen aning om. Har pillet lite med utseendet här på bloggen, det kommer att förändras mycket till tro mig. Det här är bara början. Vänta och se! Ha en fortsatt trevlig natt!

RSS 2.0