En väldigt lyckad överraskning!

I fredags kväll ringde pappa och ville att jag skulle vara tillgänglig mellan 12 och 3 på lördagen. Jag försökte få ur honom vad det var, men det gick inte. På lördagen försökte jag också få ur honom något, men det gick inte. När han bad mig att tvätta bilen visste jag inte riktigt vad jag skulle tro! När han själv kom ner i jeans så visste jag att det var något speciellt. Pappa har på sig något annat än jobbarkläder typ 10 gånger om året, om man räknar bort båtsemestern. Vi satte oss i bilen och drog iväg. Han började säga lite svagt att vi skulle på veteranmarknad för traktorer i Borgholm. På vägen dit vi skulle hämtade vi en av farsans före detta anställd som fyllde 70 för något år sedan. Han visste om var vi skulle, men inte jag. Vi började åka ut mot flyget. Och några gånger hade tanken slått mig att det typ var luftballong eller helikopter. Kanske hade jag också tänkt på något flygplan. Det visade sig i alla fall att vi skulle upp och flyga ett litet flygplan för fyra personer. Det kallar jag en positiv övveraskning. I blåsten tog vi oss upp mot lugnare höjder. Ungefär 500 meter över Kalmar cirkulerade vi omkring. Det var riktigt häftigt. Man såg alla byggnader uppifrån och man kände igen sig från flygfoton. Vi tog en tur över till Öland också och över till Runsten. Det är helt otroligt vad skog det finns på Öland. Tro det eller ej! Efter cirka 35 minuter gick vi en för landning. Och landade på det mjukaste sätt jag alldrig trodde existerade. Duktig pilot! Det var riktigt roligt, jag blev väldigt sugen på att ta flygcertifikat! Bilder kommer så småningom!

PA-Anläggning

Igår fikc jag hem min nya PA-anläggning. Den som vi ska ha på studentflaket. Och den som jag ska hyra ut efter det. Det är riktigt smidigt med att det är USB uttag på den så att det går att spela upp musik ifrån ett USB minne. Först testade jag den inne och visst lät den bra! När jag senare testade den ute så lät det riktigt bra även där. 50 meter iväg låter det som om man stod bredvid. Det kallar jag lyckat köp. Är du intresserad av att hyra? hör av dig så kanske vi kan komma överens! Titta på filmen för att höra ljudet! ---> _-_-_-_-_-_


En underbar dag!

Dagen började med att jag hade bestämt mig för att åka till Media Markt. Dels för att jag hade tänkt köpa en tv och dels för att det var billjudsutställning. TV:n som var billig mellan 11 och 12 fanns i cirka 30 exemplar. När vi kom dit klockan halv elva stod det ungefär 30 personer runt tv apparaterna och höll sin hand på varsin kartong. Exakt vid elva var det nedräkning och kartongerna ryktes undan. Kvar fanns ingen till mig. Det som lockade med en ny tv var tekniken. Då den jag har är från 80- talets första hälft. Jag är jättenöjd med den men det hade ju varit kul mad scartkontakt i alla fall. Fast i tanken på en ny tv letade jag på alal sidor på nätet efter något att ha. Men det blir ju mycket dyrare än vad jag hade tänkt.
 Vid 3 tiden bar det av ut till Ljungnäs och mammas farbror som fyllde år. Först blev det lite fika och rabarberpaj. Mycket gott. Solen försvann och kom fram bakom molnen hela tiden. Efter ett tag bestämde vi oss för att gå ner till vattnet och titta lite. Mycket fint var det. Sen fick vi nästan springa hem för att vi trodde att det skulle börja regna. När vi kom till huset så hörde vi någon som typ stämde en elgitarr. Det lät mycket högt. Sen började det spela musik. Solen började skina. Musiken kom inifrån skogen någonstans där det ligger ett hus. Syrran och kusinerna gick ner och såg ett par högtalare i ett fönster. Det var inga dåliga högtalare för det lät jätte bra och högt och tydligt att par hundrameter bort. där vi befann oss. I och med att det blev mer och mer sol och det spelades sådan underbar musik blev det väldigt stämningsfullt. Grillen tändes och vi grillade korv. Det var sådan där musik som alla kan lyssna på och gilla som spelades. Lite Dire Straits, Thin Lizzy med flera. Bara lite okända låtar. Riktigt bra.
 Efter lite kubbspelande och ytterligare lite rabarberpaj i solen var det dags att bege sig hemmåt. Jag hade under tiden på Ljungnäs bestämt mig för att skippa TV planerna och satsa på en PA-anläggning istället. Jag har varit på jakt efter en liten anläggning till flaket som inte var alltför dyr. Tillbörjan att hyra, men hittade ingen i Kalmar. Nu köpte jag en istället som jag själv kan hyra ut! Perfekt. Då kan jag ju tjäna tillbaka pengarna och lite till på det om det går bra. Säg till om du vill hyra en liten anläggning. Den har USB och kortläsare för uppspelning så det blir nog jätte bra!

Piratpartiet, en skam för demokratin

Inför det stundande EU-valet går de politiska debatterna livligare och livligare till, samtidigt som de blir fler och fler. Ett parti som har dykt upp från ingenstans och som verkar få väldigt mycket röster är Piratpartiet. Varenda människa har rätt att framföra sina åsikter utan att bli förttryckt. Det är min personliga uppfattning. Piratpartiets ledare har vida flera tillfällen uttalat sig om vad de har för politik att komma med. Svaren är alltid lika dana. De riktar in sig på fildelning och personlig integritet. Den andra politiken lämnar de över till de andra partierna.
 I EU-parlamentet har Sverige 18 platser. Efersom fler och fler av Sveriges regler bestämms i just EU-parlamentet. Är det viktigt att det sitter kunniga politiker där som kan ta ställning i flera frågor och framföra sina åsikter.
 Det betyder med andra ord, att om man röstar på piratpartiet som är ett enfråge parti. Så riskerar vi att förlora så viktiga platser som Sverige behöver. Sverige kommer att hamna hopplöst efter de andra länderna. Jag vill till och med sträcka mig så långt som att säga att Piratpartiet är en skam för demokratin.
 När ett enfrågeparti blir så stort som piratpartiet har blivit vore det bästa att de andra flerfråge partierna tar tag i frågan ordentligt och för kanske piratpartiets talan i frågan. Det enbart för att rädda demokratin.
 Jag hoppas att jag lyckas få någon att tänka till som har tänkt rösta på piratpartiet. Tänk om, snälla. Rädda våra röster i Europa, rösta inte på piratpartiet. Det finns ju ett så mycket bättre alternativ! M

Eniga lärare och elever!

Min ständiga följetong de senaste dagarna om den nya lärartjänsten fortsätter! I morse hade vi ett möte med lärarna. Där fick vi gå igenom varje person för att se vilken som lämpade sig bäst. Vi kom fram till att både lärarna och eleverna var eniga vi gillade samma person. Och det med råge. Det var ett ganska stort hopp ner till nästa. Den som blir erbjuden tjänsten var alltså så bra och det fanns ingenting negativt alls med honom. Lärarna tackade oss för ett väl utfört arbete och skulle prata med rektorn om en liten belöning! Det roliga var att alla punkter som vi hade skrivit om alla, hade både lärare och elever skrivit. Vi hade fastnat vid samma saker!

Morrn morrn!

Vaknade av att min lärare Blixt ringde och väckte mig. Han meddelade att jag var tvungen att vara en timme tidigare i skolan, alltså redan klockan 10. Förskräckligt.
 Nä i ärlighetens namn så hade jag ställt klockan på 10.00 igårkväll. men ändrade ganska snabbt till 09.00. Jag misstänkte alltså att jag skulle åka in till skolan tidigare.
 Det är några lärare som vill snacka med mig om lärarintervjuerna. Så det är ju bara att åka in. Jag har verkligen ingenting emot det. Jag skulle ju ändå bara fått ligga i sängen och sova. Och det är ju såååååååå tråkigt!
 Synd att det har börjat regna lite :(

Längtar till sommaren...



Nu börjar jag faktiskt längta riktigt ordentligt till sommaren och till att skolan har slutat och jag är fri som en fågel! Det ska bli riktigt skönt att ge sig ut och åka lite med båten igen. Att få sig en riktig båtsemester innan det är dags att rycka in i lumpen.
 På tal om båten det är kanske dags att börja polera den nu! Det är ju lite att polera så det börjar väl bli dags att börja snart så att vi får den i sjön. Ska som om det blir lite pillande framåt helgen eventuellt. Jag ska ge det som förslag i alla fall. Nu är det ju inte så mycket i skolan så nu finns det ju lite mer tid. Det är ju bara förberedelserna för studenten som tar upp mycket utav all tid nu.
 Ju mer jag tittar på bilden ovan desto mer sugen blir jag på att ge mig iväg ut i sundet och gasa på och höra dånet ifrån de 826 hästarna som skjuter fram 12 ton båt! I en hastighet av 28 knop! Ju mer jag beskriver desto mer blir jag sugen. Nu får jag verkligen ta tag i det hela!

Fräsigt värre!

Nu har jag fixat till en lite nyare bloggdesign. Fräsigare än den gamla. Eller? Det är den ju faktiskt inte jag har ju tagit bort alla färgglada färger och gjort den lite tristare till utseendet men det får la duga ett tag framåt tills jag har lite sommarbilder och färger att förgylla omgivningen med!

Intervju och intervju och intervju

Nu sitter jag här efter att ha gått igenom tre stycken intervjuer med kandidater. Första började vid 8, den andra vid 11 och den tredje vid 14. En hel dag med intervjuer och raster med andra ord. Men till slut kom kandidaten som inte fanns någonting negativt med. Och det kändes redan som att han var en utav byggglärarna. Det blev helt enkelt en fullträff. Vi snackade på om allt möjligt och det blev jätte bra. Imorgon ska vi elever ha en överläggning med rektorn och programchefen. Det blir kul att framföra sina åsikter och visa vad vi tycker och att vi egentligen endast har ett alternativ. De andra som var på intervju var väldigt bra det också. Men alla av dem hade någon liten brist. Det kändes mycket bra med de också men inte helt hundra. Jag hoppas att lärarna har samma uppfattning. Och det tror jag att de har! Spännande möte imorgon allså.

Lärarintervjuer!

För cirka ett och ett halvt år sedan fick jag hjälpa till att intervjua ett par kandidater till en ny trälärartjänst och en ny murarlärartjänst. Förutom rektorn och representanter från lärarna så finns det också en grupp med några elever som ska ställa lite olika frågor till kandidaten. Det ska inte vara några superkrångliga frågor, utan vi ska hellre bedriva ett samtal och få reda på lite mer om personen. Men vi ska också grilla och ge några mer eller mindre känsliga frågor. Tillexempel hur personen ifråga ser på kvinnor inom byggbranschen. Det är ofta samma svar man får, men man märker ganska snabbt om det är ett ärligt svar eller inte. Det har ju hänt att vissa ljuger om jag säger så.
 I morse fick jag förfrågan ifrån en lärare om jag kunde hjälpa till nu också, att intervjua för en lärare som ska anställas till hösten. Den första intervjun var idag och det är tre stycken intervjuer imorgon. Utifrån de ska vi elever bedöma vem vi tror skulle funka bäst som bygglärare. Vi vet sedan tidigare att lärarna lyssnar väldigt ofta på vad oss elever tycker och det blir ofta som vi vill. Kanske är det så mest för att vi tycker lika. Men det är ju ändå eleverna som ska dras med personen ifråga vilket medför att vi automatiskt får ganska stor makt.
 Imorgon återstår det att se vad det blir för någon. Vem som ger bäst intryck på oss. Jag som slutar om tre veckor får ju lämna över mycket utav makten till de två tjejerna i ettan och killen i tvåan. Det är ändå de som kommer att stöta på honom och måste gilla honom mer än vad jag gör! Men jag som vet hur bygglärarna är kan ju lättare se hur de funkar ihop.

Stort grattis Norge!



En härlig seger Norge med en mycket bra låt! Sen måste jag också säga att det var en final med väldigt många bra låtar. Det var det positiva nyheterna!
 Jag tyckte att Malena Ernman gjorde ett alldeles strålande framträdande och kan inte ge henne annat än 5 poäng av fem möjliga. Det verkar också en stor del av svenska folket tycka. Men det räcker inte alltid. Och det börjar bli riktigt tråkigt att se Eurovision nu för tiden. Det är roligare när det kommer lite fler poäng och man hamnar högre upp. Malena var värd mer än en 21:a plats efter det fantastiska framträdande som hon gjorde.
 Hur låtar som Israel, Frankrike, Kroatien och Portugal kunde komma på en högre placering är för mig en stor stor gåta. det stämmer helt enkelt inte. Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra för att vi ska vinna. Eller vinna, allt handlar ju inte om att vinna. Men att få en bättre placering är viktig. Jag önskar att det fanns något sätt. Kanske är dags att skicka en kille i allafall. Det har ju varit en hel del tjejer från Sverige på senare år, men visst det gick inte så bra för The Ark heller, men Ola Salo såg ju ut som en tjej. Det kanske är det som är problemet. Det vore konstigt i så fall.
 Fler röster höjs snabbt för att Christer Björkman ska avgå, efter dessa fiaskon. Men är det verkligen han som är den skyldige. Alla låtar som är med i Melodifestivalen väljs av en jury. De får i och för sig vissa riktlinjer men det är ofta väldigt många bra låtar som tas fram. Man ska komma ihåg att när Malena Ernman vann för Sverige så var det Svenska folket som gav henne flest poäng. Alltså var det ingen jury som skickade henne. Hade juryn fått bestämma hade Caroline af Ugglas åkt iväg till Moskva. Jag vill inte ens spekulera i hur det hade gått då. Men vi hade ju inte vunnit i alla fall. Stor del av Svenska folket är alltså nöjda med Malena eftersom de skickar ner henne. Stor del är också nöjda med hennes framträdande. Att Europa inte fattar hur bra hon är tycker jag inte är något som Christer Björkman ska förlora jobbet för i alla fall. Det är inte ett tillräckligt skäl. Och om vi nu ska ha något som funkar i hela Europa är det väl inte Christer Björkman som väljer det. Det är ju Svenska folket, de valde Malena, om det är någon som ska få kicken i så fall är det Svenska folket.
 En sista sak. Malena förtjänade verkligen bättre!



En dag på strippen!

Efter en mycket trevlig konfirmation tog jag bilen och drog ner till Emmaboda flygfält. En polare drog med ner också och vi hann se lite utav alla burnouts, och fräcka bilar. När jag ser alla bilar som är stylade till max så känns det verkligen som att jag kör runt i tant Agdas gamla bil. Men det vet jag ju att jag inte gör!
 En och annan bil med avgassmällar var det med. Rätt var det var så kom det en så hög smäll så jag bara ryggade bort och var nästan på väg att slänga mig på marken. Jag var övertygad om att något exploderade. Det kallar jag smäll det. Nyårsfyrverkerier släng er i väggen.


Västervik!

Igår kväll hamnade jag i Västervik! Jag skjutsade upp pappa och en kompis till honom som skulle köra hem en båt till Kalmar igen. Blev en härlig liten kvällstur var upp i Västervik klockan 21, då gick solen ner över gamlebyfjärden och det var ganska kallt. På torget i Västervik var det helt öde. På Harrys där det brukar var proppfullt av människor satt det enbart ett par. En allmänt öde stad med andra ord.
 Nu vankas det konfirmation, bäst att ta sig dit. Får se om det blir Emmaboda och en dag på strippen lite senare i eftermiddag. Vore väldigt roligt.

Trevlig dag!

Idag hade jag väl inte direkt några lektioner. Jag skulle enbart åka in och lämna ett arbete. Och så skulle jag lämna in utspringningslåten till kåren, mer var det inte. Riktigt soft skola. I alla fall. det blev att jag stannade lite med några andra som också hade åkt in och vi satt och snackade lite. Efter en stund bestämde vi oss för att åka ner till slotet och njuta av vädret,
 Nere vid slottet var det ganska blåsigt och inte skönt alls på en del ställen. Men det var ändå mysigt att gå en runda på vallarna och titta ut över det som Gustav Wasa en gång stod och tittade ut över. Det gäller ju att passa på också nu när det ska kosta pengar att gå där upp. Helt idiotiskt hur man kan ta 80 kronor för att folk ska få titta däruppe. Det finns ju inget särskilt att se mer än själva slottet. Ingen utställning eller någon ting. Konstigt asså.

Lackning nästa

I helgen fick jag hem mina nya skärmar. Nu är det lackning som väntar för dem och vingen härligt! Jag är riktigt sugen på att montera dem nu.

Väldigt soft dag!

Igår kväll kom det ett mail på skolposten som sa att religionen var inställd i morse. Gutt. Eftersom vi skulle haft en lång håltimme efter den. Eftersom det är typ 5 i klassen som läser skolposten så var det bara att meddela resten av klassen det inträffade via sms. En hel del förvirrade sms kom tillbaka. Men det redde ut sig. Trodde jag. Jag sov till klockan 10 när jag vaknade hade jag fått sms av en, klockan 8, som frågade vilken sal vi skulle va i. HAHA. Samma person hade skickat att han hade tagit del av dagens schema. På eftermiddagen visade det sig att det var denne persons flickvän som hade svarat på kvällen. Hon hade glömt säga det och han kom för tidigt till skolan.
 Första lektionen för dagen började klockan 2 härligt. Halv 2 bestämde klassen utspringningslåt till studenten. Till slut kom vi fram till att det blev Volbeat med Guitar Gangsters. Typ ingen som hade hört men den vann i alla fall. Det blir nog bra.
Dagens lektion blev lite information om brandtätning. Så nu vet jag vad jag ska använda och hur man gör.



Vikten av lyckad marknadsföring

En lyckad logga säger så mycket mer om ett företag än kanske något annat. Det enda som kan bryta den trenden är rykte. Ett rykte kan lätt sabotera den kvalite som en logotyp kan stå bakom. Jag tänkte ge några exempel på lyckade och minfre lyckade loggor.


Pioneer är ett företag inom ljud och bild branschen. Deras logga tycker jag är en riktigt fullträff. Loggan utstrålar modernitet och kvalitet. Vilket verkligen företaget står för. Genom att använda en mörkröd ton så får de ett mer exklusivare utseende än kanske en rosa hade gjort.

Deichmann är en butikskedja som säljer skor till "bra" priser. Deras logga visar tydligt att de säljer till billiga priser och inte förväntar sig några stenrika brats som ska komma och köpa skor av dem. Färgen gör den kall och avskalad. Jag går hellre ifrån en sådan logga än dras till den. Jag känner inte kvaliteten som varje återförsäljare borde vilja att kunderna skulle göra.
 Jag vill inte säga att det är så som jag säger. Men en loggo får inte vara för rörig och ha detaljer som inte hör dit. Men å andra sidan kan det ha att göra med vilken typ av butiker man vill gå till vad det är man söker. Söker man halvbra billiga grejer så är det ofta så att man kan leta efter en butik med en logga som är ganska rörig med mycket budskap med ljusa udda färger.
 Söker man lite bättre kvalite till ett högre pris är det ofta en enkel logga med ett budskap och lite dovare färg. Alla butiker eftersträvar ett starkt varumärke.
 Ta tillexempel Fastighetsmäklarna Pontuz Löfgren i Kalmar. En mäklarfirma som har slått igenom och verkligen lyckats. I folkmun började man kalla företaget för Pontuz Löfgren. Man tog alltså bort vad det var för ett företag men alla kände ändå till att de var fastighetsmäklare. Varumärket blev så starkt att förataget själva valde att bytta loggan till enbart sin grundare och drivares namn. De valde att byta från en otydlig loga med ett namn som knappt några använde till en stilren och enkel logga med just det som vi behöver veta. Med en tydligare logo blir det lättare att känna igen dem på håll

Detta mina vänner är förmodligen inget som så många tänker på. Jag tänker på det för att jag tycker det är riktigt spännande med ett företags "utstrålning". Men alla är nog medvetna om det utan att tänka. Givetvis stämmer inte det överens alltid. Men börjar man tänka så är det ganska ofta så.
 Dressmann har tillexempel gul färg på sina bokstäver och säger samtidigt att de är billiga vad får vi för bild, det är billigt. Men samtidigt så har de valt en mörkare gul ton som avslöjar att det inte är något skräp. Hade de haft mindre reklam och en annan färg på loggan kanske de hade haft mycket färre kunder. Återigen spekulationer som det ligger något i!

Ett mycket hett boktips!

För ett antal veckor sedan fick jag som svenska läxa att läsa en roman. När jag får en sådan läxa blir boken oftast liggande till sista dagen. Så var det nästan nu också. Men i eftermiddags bestämde jag mig för att ta tag i det. Jag hade väl läst cirka 20 sidor på boken innan. Men jag måste säga att boken trollband mig verkligen. Och nu är den slutläst. Det är en ganska tunnbok, ca 200 sidor. Och mycket lättläst! Tystnadens hus av Magnus Nordin. Det är en ungdomsroman som är riktigt spännande och man måste verkligen ha mycket närver för att våga fortsätta läsa boken. Men det är nästan omöjligt att sluta. Den handlar om en tjej som rymmer från en sekt där hon har bott så länge hon minns. Hon hamnar tillsammans med en kompis i ett rivningsfärdigt hus. Där hon stöter på mycket konstiga grejer, som är spänannde. Hela tiden medan jag läser vill jag lista ut vad som kommer att hända och det finns många alternativ. Men det blir ändå ganska självklart mot slutet. Fast att vissa frågetecken återstår. Men jag kan verkligen rekommendera den boken, läs den!


Gott och blandat!

Dagarna går väldigt fort trots att de går så sakta. Väldigt konstigt det där men så är det. Eftersom jag inte kan förklara riktigt varför det är så, tänker jag inte gå in på det djupare.
 För en vecka sedan var mamma och hämtade ut sin nya bil. Får väl gratulera henne till nya köpet. Vad som helst är ju bättre än en Ford. Jag är nog itne ensamm om att tycka det. En Seat Ibiza blev det i alla fall en 2007 i väldigt bra skick. I helgen upptäckte hon första parkeringsskadan på den. Fruktansvärt typiskt. Vi började forska lite i det eftersom vi misstänkte att det hade hänt i garaget och hittade tillslut bilen som hade ganska stora repor på sin bil. Efter ett tag fick vi också ut ägaren till bilen och han gick med på att fylla i skadeanmälan. Trevlig gubbe var det i alla fall. Men han påstod att han inte hade märkt något. Till saken hör att det var ett par skador på precis samma ställe på Forden också. Så det var nog inte första gången han varit i.


I Söndags kväll åkte jag på någon lätt influensa vilket gjorde att jag stannade hemma från skolan igår. Typ andra gången på tre år. Men tack för att jag inte är sjuk oftare för det är inget roligt asså.
 Idag blev det skolan i alla fall. Dagen började med att alla treor skulla visa sina projektarbeten. Byggeleverna skulle vara i bygghallen. Det är ju inte så kul att gå runt och bläddra i massa arbeten så det var väl i stort sätt bara lärarna som tittade lite grann. Men jag förstår att många gick när de kom. Direkt när man öppnade dörren till bygghallen så möttes man av 50 elever som satt vid bord i en båge framför dem och glodde som bara den. Till och med jag blev rädd när jag öppnade dörren. Obehaglig känsla det där!


RSS 2.0