Båtsemester

Förberedleserna för årets båtsemester är i full gång. Det går lika snabbt som vanligt, jag har nyligen frisknat till och pappa, maria och lillebror ligger ordentligt sjuka. Med andra ord händer det inte så mycket. En stor fördel om man ska åka på båtsemester är ju att ha en båt i sjön. Av diverse olika anledningar så blir det inte så mycket gjort med båten förren i sista stund. I år hade vi inte ens tvättat av den efter höstens upptagning. Med andra ord när jag började tvätta igår så var båten ordentligt skitig. Anledningen till att båten inte har blivit tvättad tidigare är att det skulle upp en slags brygga bakom som man kunde gå på och ha lite grejer på. Jag fick inte börja med båten förren det var gjort. Men anledningen att pappa inte skulle springa på tommpallarna som vi har haft där tidigare. Men eftersom det ändå är jag som gör allt så hade ju inte han behövt springa på tommpallarna. I helgen blev den här bryggan klar och det blev dags att börja med båten.
 Som sagt i går började jag tvätta jag fick hjälp av en polare till farsan och tillsammans tvättade vi två båten. Det var lite att tvätta och den blev inte klar förren i eftermiddags. Men nu är den riktigt ren. Det blänker om skrovet och det vita bländar en dessutom är teakdäcket skrubbat och har fått en lite bättre nyans än vad det var tidigare.
Nu väntar lite annat smått och gott och förhoppningsvis frisknar de där hemma till så att båten snart kommer i sjön i det bär iväg på semester!

En bild från förra årets båttvätt!

Stolt

Efter att ha tagit studenten så är jag inte annat än stolt över mina betyg. Några betyg som jag inte har behövt kämpa för att få egentligen. Det ämnet som jag fick sämst i var det jag behövde kämpa mest i. Så jag har nog haft en ganska bra skolupplevelse där jag har klarat mig ganska bra! Eftersom jag nu är så stolt över mina betyg så tänkte jag att jag lika gärna kan redovisa dem!

Arbetsmiljö och säkerhet: MVG
Projekt och företagande: MVG
Byggkunskap: MVG
Hus- och anläggningsbyggnad: MVG
Måleri och byggplåt: MVG
Rit- och mätteknik: MVG
Ritteknik- Fördjupning: MVG
Framtidens byggande: MVG
Datorkunskap: MVG
Engelska A: VG
Estetisk verksamhet: MVG
Beklädnader: MVG
Byggisolering: MVG
Byggnadsträ och betong: MVG
Formbyggnad: MVG
Murning A: VG
Snickerier och inredning: MVG
Stommar: MVG
Ställningsbyggnad: MVG
Idrott och hälsa A: VG
Matematik A: VG
Matematik B: G
Naturkunskap A: VG
Religionskunskap A: VG
Samhällskunskap A: VG
Trafikkunskap: MVG
Trafikkunskap, fördjupning: MVG
Svenska A: VG
Svenska B: VG
Projektarbete:VG

Jag är i alla fall glad 19 MVG, 10 VG och 1 G. Det finns väl några av de där VG:na som jag är lite besviken över. Men mest besviken är jag över projektarbetet där jag lämnade in ett jäkligt bra arbete. Betyget sänktes på det på grund av för några handledarkontakter. Det är inte så lätt att ha kontakt med en handledare när jag är ute på APU och jobbar 7-16 varje dag och handledaren blir oppererad och sjuksriven och är borta ifrån jobbet några månader. När det dessutom står i betygskriterierna för MVG att man ska lösa problem själv mm. så ska jag väl inte fråga min handledare om råd och få ett högre betyg. Men men så är det ibland. Och jag är nöjd över mina 19 MVG i alla fall.

Mobilbloggning

NUNNNNU SNJ LKNU TYD-IGEN KAN JAG INTE RADERA NÄR JAG MOBIL BLOGGAR MEN VAD GÖR DET MJAG VILLE JU BARA TESTA IFALLL DET GICK  NU SITTER JAG HOS MORMOR MED NÄSDUK I HÖGSTA HUGG GHAR HACKAT MIG IN PÅ NÅGÖNS BFEDBAND SÅ ATT DET HÄER FJ NKAR MEN AV TEXTEN ATT DÖMA ÄR DET ONINOG SISTA GÅNGEN JAG GÖR DET NA CD BRA

För jag har tagit studenten....

...för jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, fy fan va jag är bra! Jag är fan bäst! Äntligen har jag gjort det, äntligen har jag tagit studenten! En av de mest skojiga och betydelsefulla dagarna i mitt liv är slut! Det känns overkligt men skönt. OM några dagar elelr veckor lär jag nog förstå!

Utsliten

Nu är jag verkligen seg, jag gick och la mig klockan 5 i morse och vaknade vid kvart i nio och kunde inte somna om. Det var bara att ge sig iväg att röja upp efter garagefesten igår och skruva ihop bilen igen och förbereda inför studenten. Det är minst sagt mycket att tänka på nu de sista dagarna. För tillfället så är jag sliten på alla sätt. Mycket tankar och planer i huvudet. Dessutom har jag inte ätit på hela dagen men är inte det minsta hungrig. Tror att det är dags att gå och vila en sväng för att vakna upp och jobba lite till. Ingen rast och ingen ro!

Tidig morgon i Kalmar!

Blev att par rundor skjutsande på folk till i natt! Mitt i allt skjutsande så börjar jag reagera på att det börjar bli ljusare. Jag blev genast taggad att stanna uppe ännu längre. Det blev en runda över ölandsbron för att titta hur det ljusnade borta i norr. Och några rundor i Kalmar. Staden är verkligen fin när det är ljust och den sover. Jag gillade verkligen att var nästan den enda personen som var vaken! Här kommer några bilder ifrån min morgonfärd! Titta och njut!









Stoppad av polisen

Ikväll har det varit en mycket trevlig kväll! Lite garagefest på jobbet! Efter alal förberedelser blev det riktigt bra med ett långbord mitt i garaget! Min ljudanläggning fick också användas och testas!
 Efteråt skjutsade jag hem ett par individer från stan til lite olika ställen! På väg hem så upptäckte jag plötsligt att det körde en bil i sakta fart på en gata in. Jag insåg direkt att det var polisen. Värre blev det när jag såg att de ökade hastighet direkt. Sen började de förfölja mig och kolla hastigheten. Och jag tänkte att de tar mig säkert för något nu. Jag körde hem till parkeringen och de stannade bakom bilen. Och jag gick fram och hälsade. De bad att få se körkortet. Eftersom jag har grejet lite med bilen så visste jag inte var jag hade körkortet och så var det ju massa grejer överallt också. Men till slut hittade jag det. Under tiden hann jag bli nervös och eftersom det var kallt ute så började jag att skaka. Jag fick tillbaka körkortet och fumlade med det ordentligt när jag skulle stoppa ner det. Dags att göra alkotest. Och trots att jag visste att jag inte hade druckit en droppe så var jag nervös. Men kommentaren från polisen kom snabbt. "Det ser jättebra ut ha en fortsatt trevlig kväll!"
 Phu, men visst är det bra att de kollar folk så att allt stämmer!
Här kommer lite bilder på hur det kan se ut i en verkstad!









Kosta Outlet

Idag bar det av till Kosta Outlet! Jag bestämde mig igårkväll för att jag skulle dra upp dit för att se om jag kunde hitta något till att par lärare. Jag pratade lite med mormor och fik med henne ut på en liten utflykt. Roligast var vägbygget mellan Örsjö och Eriksmåla. Vilket projekt. Riktigt kul att titta på!
 Väl framme i Kosta så påbörjades letandet. Jag visste på ett ungefär vad jag var ute efter, men hade svårt att hitta det där perfekta. Det är ju inte så kul att ge bort andrasortering heller. Efter mycket letande och lite fika hittade jag i alla fall något som jag tyckte kunde passa. Presenten till den ena läraren är helt klockren kunde inte blivit bättre. Så nu är jag nöjd. Kan ju tillägga att det inte är jag som ska ge presenter till lärarna om någon nu trodde det. Utan det är ju faktiskt hela klassen som ska vara med på det. Tur att alla betalade. Det blev inte billigt!
 Eftersom jag själv är helt tokig i glas av de flesta sorter så skulle jag nog i princip kunnat köpa det mesta av det glas som finns på stället. Fast att det finns mycket trams glas som jag brukar uttrycka det! Eller brukar, det här var första gången. I alla fall så lyckades jag hålla i mina pengar och det blev enbart 4 st shot/snapsglas, (som mormor betalade) men i alla fall mycket enkla och fräcka gals ifrån BodaNova. Vilket det mesta är som görs av dem. Enkelt och Fräckt!
 När jag senare tittade lite på klädavdelningen så hörde jag plötsligt en väldigt välbekant skånsk röst. En sådan röst som det inte går att ta miste på. Den enda i sitta slag. Jag vände mig om och där 5-7 meter bort ifrån mig står Carolina Gynning! Kära vänner, jag vet inte ifall det är något som jag räknar som en merit. Men lite konstigt kändes det att hon lite snabbt gick igenom herravdelningen på Kosta Outlet! Av alla ställen liksom!

Följebil!

I tisdags ringde pappa mig och bad mig köra lite följebil, snäll som jag är för det mesta var det bara att dra iväg! Första var jag tvungen att sätta på en varningskylt med asftblandare på min bil, kan inte säga annat än att det var lite kul att ha dem på min lilla bil!



Transporten gick ifrån Söderåkra, bonnhåla, till Färjestaden, Öland! Transporten var både lång och bred. Takstolarna var nämligen 21 meter långa. Liggandes ned blev de 3,60 breda. Så det var inte helt lätt att ta sig fram på alla ställen. Men det gick bra hela tiden tycker jag.



RSS 2.0