Påskafton

Dagen startade med att tvätta och städa bilen ordentligt, den måste ju vara fin när den ska åka på bilträff! Efter det blev det en liten stund med lillebror och farsan vid garaget för att senare åka ut till Krankelösa för att äta lite.
 Väl hemkommen så var det att göra sig iordning för kvällens strapatser och dra ner en sväng till Funkabovägen för en trevlig liten stund med lillebror och de andra.
 Kvällen avslutades med en Påsknattsmässa som, jag tycker, var under all kritik. För det första så är det en lördagkväll klockan tio. Inte är det särskilt många som orkar lyssna vad som sägs i de långa texterna som läses då. Sen en massa sånger som bara drar ut på tiden. Med mera, med mera. Mitt tips! Lägg Påsknattsmässan klockan 23 så blir det mer natt än kväll. Ta bort alla långa texter och konstiga sånger. Gör något mer speciellt. Våga ändra lite. Mässan får inte vara för lång. En timme räcker, lite längre kanske. Men absolut inte längre än en och en halvtimme. Många slutar lyssna redan efter en halvtimme. Något som också vore bra är bättre upporganiserat och klara besked. Istället för lite halvklara besked som kräver 20 följdfrågor. Tänk vad mycket frågor vi skulle slippa.
 För tre år sedan så var kyrkan nästintill fullsatt. Nu var det kanske ett 60-tal? personer. Påsknattsmässan har under dessa år brytits ner mer och mer och blivit tråkigare och tråkigare.
 Hårda ord? Kanske, men det måste sägas. Sägs det inte förblir det i tystnad och människor fortsätter leva som om allting var riktigt bra. Jag röstar för en upprustning av Påsknattsmässan med spännande inslag som passar en lördagnatt.

Kommentarer
Postat av: Uffe

tar med till arbetslaget

2009-04-12 @ 14:45:54
Postat av: Anders Göranzon

Jag säger som Uffe, att vi i arbetslaget behöver prata om detta. Men även andra i församlingen. Kanske kan man ha en påsknattsmässa i 2 delar - ungefär som på Långfredagens morgon. Då har vi ju en morgonbön kl 9.30 - där ungefär 15 intresserade är med. Sedan är det en lucka på en kvart och så kommer alla andra.

2009-04-13 @ 11:21:11
URL: http://moruti.blogger.com
Postat av: Anders Göranzon

Jag skrev fel tid. Morgonbönen på långfredag börjar ju 9.45. Poängen var att det skapar en valmöjlighet. Man kan gå på en längre eller kortare gudstjänst. Skulle det vara möjligt? Tack förresten för dina synpunkter, Victor!

2009-04-13 @ 11:25:37
URL: http://moruti.blogger.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0