Den dramatiska resan!

En sen fredagkväll rullar bilen iväg, resan går norrut. Det går fort, mycket fort. Någonstans utanför Oskarshamn är det dags att svänga av vägen. En kort paus. Färden går vidare in mot Oskarshamn. En polisbil, jag duckar. På hamnplanen i Oskarshamn är det fullt liv. Karusellerna snurrar. Banden spelar och folk är glada. Straxt innan klockan 2 slutar banden att spela. En man kliver upp på en båt och lutar sig över kanten. En full och förvirrad man. Båtens ägare blir väckt av sin son då han hör fotstegen. En stund senare är mannen avkastad från båten. Det blir tyst alla sover.
 En tidig lördagsförmidag packas grejerna ihop. Flera lass går till bilen. En liten pojke får tröstas av sin storebror då han snubblar och får ett sår och en bula i pannan. En båt lägger ut från hamnen, vädret är blåsigt och molnigt. Det guppar rejält i båten när den lämnar trygga hamnen. Det blir en runda inomskärs för att slippa vågorna. Solen sticker fram, det är varmt. Närmare 25 grader. Färden närmar sig Mönsterås bruk. Det betyder slutet på en resa som gått ganska stilla. Båten och besättningen ska ställas på prov ordentligt. Båten gasar på, det guppar. Vågorna är ungefär 2 meter höga! Besättningen är uthållig. Flera tusen liter vatten sköljer över båten. Besättningen blir dyngsur, men ger inte upp. Det blåser men är inte kallt. Till slut kommer kylan och besättningen får gå inomhus. Det knarrar och knirrar i båten när den slår mot vågorna. Plötsligt syns ölandsbron. Hemma hamnen är nära.
 I ett nafs försvinner Ölandsbron igen. Regnet och åskvädret som synts till på håll närmar sig. Rätt som det är, ser besättningen bara ett 40-tal meter framför båten. En blixt slår ner ca 50 meter bort. Vindrutetorkaren lägger av. På radarn går det inte att utläsa något. Alla regndroppar syns istället. Helt utlämnade en bit ifrån ölandsbron. Då händer det otroliga ovädret drar förbi, ölandsbron syns igen och resan fortsätter lite tryggare till hemmahamnen.
 Båten ligger i hamn och regnet har slutat, en familj har precis avslutat sin Båtsemester!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du har inte funderat på att bli författare;)?

2009-08-17 @ 13:56:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0